Η «Τράπεζα της Ανατολής (Banque d’ Orient)» είχε ιδρυθεί το 1904 από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (50%) και την Εθνική Τράπεζα Γερμανίας (50 %) και απορροφήθηκε το 1932 από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος. Το κεφάλαιο ήταν σε Χρυσά Γαλλικά Φράγκα. Κατά τα χρόνια λειτουργίας της είχε καταστεί σε μια υπερδύναμη, με καταστήματα σε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ήταν η μόνη τράπεζα, η οποία συναλλασσόταν κάτω από τον κανόνα του Χρυσού. Η Τράπεζα γίγαντας, με τη σκέψη ότι ήταν ελληνική, αιχμαλώτισε τόσο τις καρδιές των Ελλήνων της Διασποράς όσο και τον τεράστιο πλούτο που διέθεταν στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, όμως, και αυτή η τράπεζα, όπως όλες οι άλλες δεν ήταν Ελληνική. Ήταν και αυτή ένα ακόμα παρακλάδι της οικογένειας Rothschild και των όμοιών τους, που με πάγια τακτική κερδοσκοπούσαν εξ’ ονόματος της πτώχευσης των Λαών και των Κρατών τους. Σημειωτέον, ότι κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τα κεφάλαια της Ανατολής χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και τους Γερμανούς που πολέμησαν κατά των Ελλήνων!
Είναι γνωστό ότι η τράπεζα διέθετε μια τεράστια περιουσία μεγάλης αξίας σε ακίνητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 (Αθήνα πρώην Χρηματιστήριο Αξιών), το οποίο ήταν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου όπου στεγάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, πολλά ακίνητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβάνονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-Αιόλου-Σοφοκλέους αλλά και αλλού ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!!
Κατά την απορρόφηση, αποφασίστηκε με ΦΕΚ 277/12.7.1904 (Τόμος Ι. Φύλλο 2), ότι τα κεφάλαια που ήταν σε χρυσό δεν θα μεταβιβάζονταν στην Εθνική γιατί δεν αποτελούσαν υποχρέωση τρίτων και μετά την εκκαθάριση, θα αποδιδόταν το αναλογούν ποσό προς τους μετόχους. Το κεφάλαιο-χρυσός, μεταφέρθηκε για ασφάλεια στην Εθνική Τράπεζα Γαλλίας σ’ ένα έντοκο λογαριασμό με 7% επιτόκιο μέχρι την τελική εκκαθάριση. Η εκκαθάριση δεν περατώθηκε ΠΟΤΕ και τα κεφάλαια έκαναν φτερά δια μέσου δαιδαλωδών πράξεων. Διοχετεύτηκαν σε όλες τις κύριες τράπεζες του πλανήτη, ενεχυριάστηκαν και δημιούργησαν παρανόμως πλασματικές αξίες υπέρ τρίτων, χρησιμοποιήθηκαν για κατασκευές έργων υπέρ ιδιωτικών εταιρειών-συμφερόντων των ιδίων κτλ. Μέχρι πρότινος, κάποιες μετοχές ήταν ενεργές ακόμα και στο χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά καλύπτονταν από το τραπεζικό απόρρητο!



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & 
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook