ΔΙΟΦΑΝΗ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Για τα πανηγύρια το Υπουργείο Εργασίας: Όλα λάθος σε αναδρομικά και προσωρινές συντάξεις


Ηλικιωμένοσ παγκάκι


Χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έλαβαν ούτε την αύξηση ούτε τα αναδρομικά


Απίστευτη ανοργανωσιά, επικοινωνιακά τρικ και σωρεία λαθών από το υπουργείο Εργασίας για άλλη μία φορά, που κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να μην εκπληρώσει σωστά καμιά από τις δύο δεσμεύσεις που είχε αναλάβει δημόσια προς τους συνταξιούχους.

Τόσο για τα αναδρομικά λόγω της απόφασης του ΣτΕ όσο και για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά λόγω της δικής του νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις προσωρινές συντάξεις, στην οδό Σταδίου τα έκαναν… σαλάτα.

Σε ό,τι αφορά τα ψαλιδισμένα αναδρομικά που έδωσε η κυβέρνηση μετά την αυθαίρετη ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων δίνει τρία παραδείγματα, από τα πολλά που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του, με παροιμιώδεις αστοχίες κι ενώ το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι θα διορθώσει τα λάθη που είχαν γίνει στις πληρωμές που έκανε στα τέλη Οκτωβρίου.

Στην πρώτη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση στις 7 Ιουλίου 2014 και οι κρατήσεις του με τον νόμο 4093/12 άρχισαν από τον Ιούνιο του 2015 με ποσό 61,48 ευρώ τον μήνα (δεν είχε πάρει επικουρική). Τον Φεβρουάριο του 2016 η κράτηση του ν. 4093/12 αυξήθηκε στα 107,55 ευρώ (διότι έλαβε επικουρική).

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος δεν πήρε καθόλου αναδρομικά στα τέλη Οκτωβρίου και δικαιούται 788,5 ευρώ. 'Ομως, στην πληρωμή που έγινε στις 27 Νοεμβρίου έλαβε 501,69 ευρώ, δηλαδή 286,81 ευρώ λιγότερα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 18 Δεκεμβρίου 2012 και είχε την κράτηση του ν. 4093/12 από την αρχή της σύνταξης, με το ποσό σταθερό στα 54,60 ευρώ. Όμως, ο συνταξιούχος δεν έλαβε τίποτε, ενώ έπρεπε να λάβει 565,65 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, ο συνταξιούχος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 28 Ιουνίου 2013 και είχε την κράτηση του ν. 4093/12 για όλο το διάστημα με το ποσό των 58,37 ευρώ. Ενώ έπρεπε να λάβει 604,71 ευρώ καθαρά, στην πρώτη καταβολή δεν πήρε τίποτε και στη δεύτερη έλαβε 199,34 ευρώ, δηλαδή 405,37 ευρώ λιγότερα.

Εκτός καταβολών

Για χιλιάδες περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έλαβαν ούτε την αύξηση ούτε τα αναδρομικά κάνει λόγο την ίδια στιγμή το ΕΝΔΙΣΥ σε ό,τι αφορά την αύξηση του ποσοστού στις προσωρινές συντάξεις. Όπως επισημαίνει, «διαπιστώθηκε τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ, που είχε ως αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες, από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων, να μην ενσωματώσουν ούτε τις αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του) ούτε όμως και τα αναδρομικά 15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης».

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του.

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. 

4.0 ΕΡΓΑΣΙΑ

4.1. Η Ελλήνων Πολιτεία παρέχει εργασία και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες μέσα από τη λειτουργία της.
4.2. Η Ελλήνων Πολιτεία ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες ειδικά με την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία καινοτομιών και τεχνολογίας αιχμής έτσι ώστε να εξασφαλίζεται εργασία με την απόδοση έργου προς αυτήν. Με τη δομή και τη δόμηση της η πολιτεία θα παρέχει πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της,
4.3. Οι συνθήκες εργασίας θα είναι με σεβασμό προς το Ανθρώπινο δυναμικό.
4.4. Η αμοιβή θα είναι πάντα με αξιοκρατικό κριτήριο παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.
4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων του που είναι οι συνταξιούχοι. Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία. Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).
4.6. Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.
Είμαστε ως Έλληνες υποχρεωμένοι να καταστήσουμε την τρίτη ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/24/programmatikes-diloseis-politikos-foreas-ellinon-syneleysis-e-sy/

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:


 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΤΕ!



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΟΦΑΝΗ:6934141042



                                                                                                       



ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ